martes, 26 de junio de 2012

Chourizos



Pan de lagarto, pan de rato, uvas de rato (Sedum dasyphyllum L.)
Esta é unha herba perenne, densamente pelosa glandulosa e con follas obovadas, florece de maio a xullo e preséntase en muros e rochedos.
 







 
                                                    Chourizos no fumeiro


Chourizo:

Pedazo curto de tripa cheo de carne de porco, picada e adubada con sal, pimento doce e picante, allo e ourego, que se cura ao fumo.

Chourizo de boche: o que se fai con carne dos pulmóns, papada, etc., picada e adubada con pimento, cebola, allo e outros ingredientes.

Chourizo de carne: o que se fai con carne  de porco, picada e adubada tamén con pimento e allo.

Chourizo de cebola: aquel que leva na súa composición grande cantidade de cebola e sangue callado. Chourizo ceboleiro.

Chourizo de amoado: aquel que se enche con unha pasta de cabazo cocido, aceite, pimento, ourego e outros ingredientes adicionais.

Chourizo pegureiro: variedade de chourizo, típico de Valdeorras, feito con a tripa grosa do porco chea de carne.


Versión en castelán


 Ésta es una hierba perenne,  densamente peloso glandulosa y con hojas obovadas, florece de mayo a xulio y se presenta en muros y roquedos.

 Chorizo:

Pedazo corto de tripa lleno de carne de cerdo, picada y adobada con sal, pimentón dulce y picante, ajo y orégano, que se cura con humo.

Chorizo de boche: el que se hace con carne de los pulmones, papada, etc., picado y adobada con pimentón cebolla, ajo y otros ingredientes.

Chorizo de carne: el que se hace con carne  de cerdo, picada y adobada también con pimentón y ajo.

Chorizo de cebolla
: aquel que lleva en su composición gran cantidad de cebolla y sangre cuajada. Chorizo ceboleiro.

Chorizo de amoado: aquel que se llena con una pasta de calabaza cocida, aceite, pimentón, orégano y otros ingredientes adicionales.

Chorizo pegureiro:
variedad de chorizo, típico de Valdeorras, hecho con la tripa gruesa del cerdo llena de carne.





12 comentarios:

Aldabra dijo...

de todos los gustos, dí que sí.

a cada cerdo lle chega seu san martiño, dí o refrán.

biquiños,

Sir Enry Baskerville dijo...

Con lo rico y sabroso que está el "chorizo iberico", mira que con estos se atraganta.
Muchos besos, Marisol.

RGAlmazán dijo...

Muchos chorizos andan sueltos y sí, tendrían que curarse colgados sobre el fuego hasta ahumarse totalmente.
Bicos

Salud y República

mariajesusparadela dijo...

¡Qué fermosura de fotos!
Os chourizos, ainda condenados, teñen que devolver un nadiña, ó lado do que levaron.

Eastriver dijo...

jajajaja, cuánto chorizo, Dilaida, cuánto chorizo... Reímos para no llorar.

Isabel Martínez Barquero dijo...

Demasiados chorizos sueltos, Dilaida, de todas las clases y cataduras. No hay pan para tanto chorizo, no lo hay.
Bicos.

RAFAEL H. LIZARAZO dijo...

Tal para cual, cata tiesto con su arepa... Decía mi abuelo.

Muy bellas las fotografías.

Un abrazo.

Juan Carlos dijo...

Ya lo decía el refrán: chorizos para todos los gustos.
Preciosas las fotos Dilaida
Salu2

Rita dijo...

Si señor, chorizos es lo que sobran, lo malo es que algunos no podemos comerlos, nos atragantariamos
Bicos

Raposo dijo...

Hai certos chourizos que tiñan que estar no cárcere, ben afumados!!

Peke dijo...

;)

zeltia dijo...

vaia, parece que che quedou no tienteiro unha definición máis de "chourzo " jeje

e con todo é o motivo do post, eh!